torstai 11. joulukuuta 2014

Omenainen kanapata (2-3 ruokailijaa)

Tämä on takuuvarma resepti hapanimelän ystäville, sillä maku muistuttaa kiinalaisen ravintolan kestosuosikkia. Omenainen maku yhdistettynä balsamiviinietikkaan on runsas ja mieleenpainuva.

 

Valmistusaineet



1 rkl oliiviöljyä
240 g kanaa (broileria)
1 sipuli
hyppysellinen suolaa
0,5 tl inkivääriä
chiliä, mustapippuria
2 dl vettä
1 porkkana
1 paprika

Suurus


0,5 dl omenamehua
1,5 rkl soijakastiketta
1 rkl balsamiviinietikkaa
1 rkl sokeria
1 tl perunajauhoa


Leikkaa kana tarvittaessa ohuiksi suikaleiksi ja ruskita kana öljyssä. Lisää ruskistamisen puolivälissä suikaloitu sipuli. Mausta. Lisää vesi ja hauduta noin 5 minuuttia.
Leikkaa kuorittu porkkana ja paprika siivuiksi. Lisää porkkanasuikaleet pataan ja hauduta 5 minuuttia. Lisää paprika ja anna sen lämmetä.
Sekoita suuruksen aineet keskenään ja kaada seos pataan. Kiehauta sekoittaen. Lisää tarvittaessa vettä. Tarkista maku.
Tarjoa keitetyn nuudelin kanssa. Mieluiten täysjyvänuudelin :).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti