Valmistusaineet
400 g eli paketti vihreitä linssejä1,2 litraa vettä
100 g kevätsipulia
1 iso paprika
2 vihreää omenaa (Granny Smith)
2 rkl balsamiviinietikkaa
1 rkl oliiviöljyä
suolaa maun mukaan
Keitä linssit ohjeen mukaan. Liuottamalla voit vähentää keittoaikaa. Ilman liuotusta linssit kypsyvät noin 30 minuutissa.
Paloittele kasvikset.
Poista liika vesi keitetyistä linsseistä ja anna niiden jäähtyä hieman. Suolaa linssit.
Yhdistä kasvikset ja linssi. Mausta etikalla ja oliiviöljyllä.
Tarjoa linssisalaatti sellaisenaan.
Tätä herkkua ollaan kaivattu ja toivon mukaan syksyn lähestyessä laitamme sitä. Ehdottomasti niitä vihreitä omenia, jotka ovat hieman happamia ja pinnaltaan kovia. Tuovat niitä ulkomailta, mutta tässä salaatissa omenoiden kova pinta on parempi kuin kotimaisten pehmeä pinta.
VastaaPoista